Проектные работы 

Формування ціни на газ – проста та доступна формула

Формування ринкових цін на природній газ виконується лише за допомогою Української енергетичної біржі. Цього вдалося досягти поставивши за мету абсолютно прозорість системи. Таким чином, УЕБ було визнано сервісом, котрий здатен сформувати ціни на природний газ неупереджено та прозоро, що виключає корупційну складову.

Ціна на газ щомісяця змінюється. Вона залежить від декількох факторів, а саме:

· Тарифів на транспортування;

· Торгові націнки, що роблять постачальники.

Як дізнатись про формування середньомісячної ціни на газ

Якщо перейти за посиланням www.ueex.com.ua/exchange-quotations/natural-gas/ то є можливість ознайомитись із графіками формування ціни на природний газ. Розрахунок проводиться за спеціальною формулою, котра зазначена під кожним графіком.

Процес розрахунку дуже простий, та якщо не вдається зрозуміти його самостійно, то завжди є можливість проконсультуватись із кваліфікованими консультантами. Вже більше ніж 10 років, спеціалісти служби підтримки орієнтовані на надання 100% корисно інформації, щодо діяльності УЕБ.

Окрім того, за вище вказаним посиланням опубліковано дуже інформативну презентацію, на якій оприлюднено інформацію про розрахунок ціни на природний газ за простою європейською формулою. За допомогою цієї інформації, громадяни мають можливість самостійно розраховувати вартість природного газу та здійснювати функцію контролю.

Ресурси для замовників та постачальників природного газу

На сайті УЕБ кожного місяця публікується інформація, в якій зазначається місячна ціна на природний газ. Функції сайту дуже прості для сприйняття, а тому розібратись у користуванні буде не важко. Для замовників та постачальників природного газу, УЕБ розробила спеціальний інструмент, котрий допомагає здійснювати точний розрахунок ціни.

Після кожного опублікованого місяця, розташовується спеціальна таблиця. В цій таблиці відображено графік росту ціни, за яким можливо спостерігати зміни. Більш детальну інформацію можливо отримати в опублікованій Методиці розрахунку котирувальних цін.

Для того, щоб постійно буди в курсі змін ціни на природний гад, УЕБ надає можливість підписатись на розсилку, шляхом направлення листів на електронну пошту. Щоб скористатись послугою розсилки, достатньо зареєструватись на офіційному сайті Української енергетичної біржі.

Related posts