Будівельні матеріали 

Створено бетонну суміш, яку можна регулювати в залежності від вимог до покриття

Нову бетонну суміш ConFlexPave розробили вчені з Наньянського технологічного університету у Сінгапурі. Така технологія дозволить скоротити час встановлення покриття вдвічі.

Цементні плити на її основі відрізняються малою вагою, міцністю та гнучкістю. Матеріал плити дозволяє їй гнутися під тиском, не тріскаючись, а її поверхня менш слизька.

“Тверді матеріали створюють антиковзну текстуру. А мікроволокна завтовшки з волосок розподіляють навантаження по всьому периметру бетонного блоку. У результаті ми отримуємо цементне покриття з міцністю металу і вдвічі більшою гнучкістю, ніж у звичайного бетону”, – розповів керівник проекту Янг Ен-Хуа .

Він також зазначив, що головним проривом стала розробка методики, коли компоненти бетонної суміші взаємодіють один з одним механічно на мікроскопічному рівні.

Розробники також запевняють, що інноваційні бетонні блоки дозволять робітникам витрачати вдвічі менше часу на викладення доріг, парковок та інших бетонованих поверхонь. Цьому сприяє і конструкція блоків, які збираються як пазл.

Related posts