Проектні роботи 

Як вибрати комп’ютерний стіл у дитячу

Говорять, що зараз діти швидше дорослішають. Може це і так – адже зовсім змінилася атмосфера, в якій вони живуть, порівняно з атмосферою 70-90-х років. Мобільні телефони, смартфони, планшети в портфелях багато значать для виховання. Вони сприяють активнішому сприйняттю життя, більшої інформативності. Це дорослішання позначається на характері дитини, її перевагах, воно позначається і на найпростішому – інтер’єрі його дитячої кімнати, а меблі можна купити у Культ Меблів.

Раптом там стає менше іграшок і звільняється місце для комп’ютерного столу, без якого не обійтися, якщо на день народження був обіцяний довгоочікуваний подарунок – настільний комп’ютер і компьютерні столи, ігровий, не менше, з потужним 4-ядерним процесором і навороченою відеокартою. Відразу постає питання, який стіл поставити в дитячу під подарунок, тим більше, що пропозицій величезна кількість.
По-перше, обов’язково потрібно співвіднести розміри столу з розмірами кімнати. Стіл не повинен захаращувати кімнату, в ній має залишатися достатньо місця і для іграшок чи стелажів для книг та для святкового столика на день народження.

По-друге, стіл повинен бути досить великим, щоб праворуч від монітора було місце для мишки, сантиметрів 30, а ліворуч – для книг, теж не менше 30 см. Таким чином, якщо додати ширину клавіатури – 50 см, то видається, що по ширині стіл має бути не менше 1. 10-1. 20 метрів. Менше вже буде не зручно.

По-третє, важливо правильно вибрати стіл по глибині. Якщо помилитися з цим параметром, то монітор стоятиме надто близько вперед, а значить, дитина дуже близько сидітиме до екрану. І не треба дивуватися, якщо наступного дня народження доведеться дарувати йому окуляри. Звісно ж, що глибина 70 див є мінімально допустимою.

По-четверте, оскільки на комп’ютерному столі завжди не вистачатиме місця, то бажано передбачити наявність полиці для встановлення на неї монітора, а під полицею – вільний простір. Крім того, вільний додатковий простір може ховатися і на висувній полиці знизу під стільницею. Не забудьте про це.

По-п’яте, комп’ютерний стіл зовсім не велетенська споруда, місця він займає небагато, але якщо ви хочете ще більше вільної площі та комфорту, то оберіть стіл трикутником, який дуже добре вписується в кут кімнати і дозволяє заощадити простір. Ну, і по-шосте. Не забудьте про безпеку. Вибирайте стіл із закругленими кутами, та ще й з м’якою прогумованою окантовкою. Цей невеликий елемент конструкції є особливо важливим для дитячої. Комп’ютерний стіл для дитячої має бути обраний з любов’ю, так, власне, як і все, що нам доводиться вибирати – стіл чи супутника життя. Тоді й проблем жодних не виникне.

Related posts