Проектні роботи 

Трансформатори з сухою ізоляцією

Зараз все частіше використовують сухі трансформатори для розподілу енергії не тільки в промисловості, але також для житлових будинків, офісів та різного роду цехів. У такому трансформаторі простір між обмотками та корпусом нічим не заповнений, а охолодження досягається завдяки повітряному потоку.

Повітряне охолодження може бути як природне, так і форсоване. Перше передбачає, що відбувається просто конвекція повітря у трансформаторі, деталі при цьому просто контактують безпосередньо з навколишнім повітрям. У другому випадку використовуються вентилятори, щоб форсувати повітря та спрямовувати потоки в основу кожуха, таким чином досягають здешевлення вартості та полегшення самого трансформатора.

На сайті https://ital-tecno.com.ua/ ви можете ознайомитись з широким спектром моделей різних трансформаторів та підібрати для себе найкращий варіант, а якщо потрібна буде допомога, то фахівці допоможуть вам із вибором.

Переваги.

  • Такі трансформатори у використанні невибагливі, потрібно лише прибирати пил та оглядати їх.
  • У них гарний захист від перегріву.
  • Вони надійні, оскільки мають підвищену стійкість до імпульсів та немає обмеження у напрузі, легко витримують короткі замикання, а при аварії обмотки не забруднюються.
  • Економні, не потрібно багато витрачати як на їх встановлення (додаткові споруди, багато запчастин і т.д.) та обслуговування (немає рідин для перевірки та заміни).
  • Вони екологічні, оскільки не виділяють СО2 і не забруднюють довкілля мастилом.
  • Можуть застосовуватись для будь-яких ланцюгів.
  • Можуть тривалий час працювати автоматично.

Недоліки.

  • Таке обладнання дуже чутливе до вологи та пилу, саме це потрібно враховувати за умов його встановлення. Отже, хімічні речовини, постійний сильний вітер, відсутність кожуха і низька температура можуть дуже позначитися на його роботі, а то й взагалі стати причиною того, що такий трансформатор не можна буде встановлювати.
  • Регулювати напругу можна лише за допомогою перемичок і потрібно постійно стежити за роз’ємами.
  • Якщо говорити про вартість, то це не можна віднести до недоліку, оскільки висока вартість при покупці дуже швидко окупається в процесі експлуатації.

Застосування.

В основному такі трансформатори застосовують у споживчих цілях, на невеликих підстанціях, а також у місцях, де потрібна підвищена безпека – багатоквартирні будинки, офісні центри, навчальні заклади, аеропорти, метро, ​​торгові центри, або де є підвищені вимоги до екології – курортні зони, спортивні будівлі і т.д. Також досить часто їх використовують для металургійних, хімічних та промислових підприємств, по-перше, тому що не потрібна посилена система пожежогасіння, по-друге, не потрібна додаткова споруда для їх встановлення, а розмістити трансформатор можна поблизу центру навантаження, і звичайно внаслідок зниження втрати в мережах низької напруги, заощаджується багато електроенергії.

Є й специфічні області, де застосовуються саме сухі трансформатори, наприклад, морські судна, залізничні підстанції, видобувні підприємства, у вітроенергетиці, для помп, вентиляторів, компресорів тощо.

Related posts